Thursday, February 26, 2009

Google-tilin luominen

Aloita sivulta Google Suomi


Sivun oikeasta ylälaidasta löydät linkin Kirjaudu Sisään, jota painamalla avautuu seuraava ikkuna


ja sivun oikeassa reunassa pyydetään kirjautumaan sisään ja uuden tilin luojille löytyy linkki:



Nyt luodaan siis vain Google-tiliä, ei vielä Gmail-postia. Tarvitset olemassaolevan sähköpostiosoitteen, johon lähetetään vahvistus tilin luomisesta. Samalla vahvistuksella aktivoit tilin. Ennen kuin aktivointi on tehty, tiliäsi ei voi käyttää.

Lisäksi sinulta pyydetään uutta salasanaa, joka pitää kirjoittaa kahdesti. Tämä on varmistus sille, ettet tee kirjoitusvirhettä. Jos salasanat eivät täsmää, joudut takaisin sivulle korjaamaan asian. Kohtaan Muista kirjautumiseni tässä koneessa ei saa panna ruksia, jos olet julkisella tietokoneella ja kotonakin vain, jos sinulla on oma suojattu osio tietokoneesta. Verkkohistoria on ihan hyödyllinen. Hakutuloksesi mukautuvat valitsemiesi linkkien mukaan ja voit jopa valita, minkä linkeistä haluat listan kärkeen. Hyödyllinen juttu, jos käytät usein muita koneita kuin omasi.



Sivusto tarkistaa, että olet oikea ihminen, etkä ns. botti, ohjelma, joka suorittaa tiettyjä tehtäviä ilman ihmisen vuorovaikutusta. Esillä on sekava joukko kirjaimia, captcha, suomeksi kuvavarmennusmentelmä. Kirjoita näkemäsi kirjaimet alla olevaan laatikkoon. Jos epäonnistut, saat kyllä uuden yrityksen. Rehellisesti sanottuna Googlen captca oli pahimpia, mihin olen törmännyt.

Lisäksi joudut hyväksymään käyttöehdot, joihin pääset myös tästä.


käyttöehdot ovat pitkät ja mielestäni oudot (onkohan suomennoksen syytä). Tunnilla ihmetystä aiheutti kohta:

11.1 Asiakas säilyttää tekijänoikeutensa ja muut mahdollisesti jo omistamansa oikeudet Palvelussa tai sen kautta lähettämäänsä, liittämäänsä tai esittämäänsä Sisältöön. Lähettämällä, liittämällä tai esittämällä sisältöä asiakas myöntää Googlelle pysyvän, peruuttamattoman, maailmanlaajuisen, rojaltivapaan ja ei-yksinomaisen oikeuden jäljentää, mukauttaa, muokata, kääntää, julkaista, esittää ja levittää julkisesti mitä tahansa asiakkaan Palveluissa tai niiden kautta lähettämää, liittämää tai esittämää Sisältöä. Tämä käyttöoikeus on tarkoitettu siihen yksinomaiseen tarkoitukseen, että Google voi esittää, levittää ja markkinoida Palveluja, ja se on kumottavissa määrättyjen Palvelujen osalta niiden Lisäehdoissa määritellyin tavoin.

Kunkin palvelun kohdalla on omat säädöksensä. Google ei siis lue sähköposteja eikä jakele yksityisiksi merkittyjä Google-dokumentteja. Voit siis eri palvelujen kohdalla valita salaustason, ja oikeudet annetaan vain henkilöille, joille sen haluat antaa.

Palveluehdot pähkinänkuoressa löydät täältä ja sivun vasemmasta laidasta linkit eri palvelujen erityisehtoihin. niistä useimmat näyttävät olevan englanniksi, mutta suomenkielinen tietosuojakäytäntö löytyy täältä.

Jatkoa muista palveluista seuraa...

0 comments:

Tästä Blogista:

Blogi on avattu käytettäväksi Turun iltalukion AT3 kurssin materiaalina lukuvuonna 2008-2009. Koska olen noin 1,5 vuoden aikana blogia pitäessäni tutustunut moniin uusiin välineisiin, sivustoihin ja tekniikoihin, blogi tulee jatkamaan kurssin jälkeenkin kanavanani esitellä oppimiani juttuja muille.

Blogi on varustettu Creative Commons lisenssillä, jonka käyttöehdot saat näkyviin napsauttamalla alla olevaa linkkiä.

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP