Sunday, January 31, 2010

MS Word - Miten poistan pitkän mustan viivan?

Word ja automaattinen muotoilu tuottavat usein odottamattomia ongelmia. Musta viiva -ongelmasta kuulin koulumme kieltenopettajilta. Oppilaan vastausta varten lisätty viiva muuttuukin pysyväksi, eikä sitä pysty poistamaan normaaleja poistonäppäimiä käyttäen. Sain yhden tällaisen kokeen ja ongelman  ratkaiseminen osoittautui paljon hankalammaksi kuin kuvittelinkaan. Viiva ei ollut sivun- tai kappaleenvaihto, eikä piilomerkkien esille tuominen auttanut yhtään. Opettajilla oli keinonsa viivan poistamiseksi, mutta ne yleensä edellyttivät viivan piilottamista valmiista tulosteesta.

Aikani kaikkea kokeiltuani totesin, että viiva on automaattisesti luotu taulukon alaviiva. Seuraavassa on ohjeet sen poistamiseksi jo kirjoitettaessa ja ohje, miten se poistetaan jo valmiiksi talletetusta tiedostosta. Seuraavassa on netistä kopioituja käännöslauseita, joiden alle pitäisi lisätä oppilaille vastaustilaa viivoina. Olen lisännyt viivan alleviivausnäppäintä toistuvasti painaen.


Kun painetaan rivinvaihtoa, viiva paksuuntuu ja täyttää koko rivin. Viivan alkupäähän ilmaantuu pieni neliö, josta saa avattua muotoiluvalikon.


Valitse Kumoa reunaviiva ja samalla kannattaa valita Lopeta reunaviivojen automaattinen luominen. Kun napsautat takaisin tekstiin, viiva poistuu eikä tähän asiakirjaan synny niitä enää lisää.


Kun haluat poistaa viivan jo tallennetusta asiakirjasta, vie kursori ensin viivan yläpuolelle. Valitse reunaviiva-valikosta Ei reunaviivaa, ja viiva häviää.


Olen edellä käyttänyt Word 2007-versiota, mutta vastaavat toiminnot löytyvät samanlaisina myös Word 2003-versiosta. Jos reunaviivan valinta ei ole suoraan näkyvissä, se löytyy Taulukko-valikosta.

14 comments:

Julle,  July 12, 2012 at 12:46 PM  

KIITOS tuhannesti. Näiden viivojen kanssa on tuskailtu monen Word-tiedoston verran...

Anonymous,  July 15, 2012 at 7:47 PM  

Suuret kiitokset!:)

Anonymous,  March 5, 2014 at 6:08 AM  

Kiitos, kamppailin viivan kanssa melkein tunnin ennen kuin löysin tämän ohjeen!

Anonymous,  November 12, 2014 at 3:05 AM  

Vau, kiitokset!

Anonymous,  December 29, 2014 at 3:00 PM  

KIITOS MILJOONASTI!!

Kyseinen viiva on todellinen häirikkö! Jos ei ehdi tuosta sivusta klikkaamaan on ongelmissa mutta sinun ansioistasi eipä enää olla! :)

Anonymous,  October 21, 2015 at 3:54 AM  

Mahtavaa, kiitos! Tosi hyvä ohje viivan poistamiseen!

Anonymous,  April 14, 2017 at 11:44 AM  

Kiitos tästä!!

Anonymous,  December 11, 2019 at 7:12 AM  

Valtavat kiitokset tästä ohjeesta! Toimii vielä näin melkein 10 vuotta ohjeen kirjoittamisen jälkeenkin uusimmalla Word-versiolla.

T. Iät ja ajat näistä viivoista kärsinyt kieltenope, joka nyt vasta hoksasi etsiä apua

Anonymous,  February 3, 2021 at 2:34 AM  

Jee, mahtavaa että sain tuon kiusankappale-viivan tuhottua tällä ohjeella. Kiitos!

Anonymous,  November 11, 2021 at 4:01 AM  

Kiitos, meillekkin oli ohjeesta apua näin monta vuotta myöhemmin! :)

Anonymous,  September 29, 2022 at 8:44 PM  

Kiitos! Edelleen pätevä ohje! :)

Tästä Blogista:

Blogi on avattu käytettäväksi Turun iltalukion AT3 kurssin materiaalina lukuvuonna 2008-2009. Koska olen noin 1,5 vuoden aikana blogia pitäessäni tutustunut moniin uusiin välineisiin, sivustoihin ja tekniikoihin, blogi tulee jatkamaan kurssin jälkeenkin kanavanani esitellä oppimiani juttuja muille.

Blogi on varustettu Creative Commons lisenssillä, jonka käyttöehdot saat näkyviin napsauttamalla alla olevaa linkkiä.

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP