Sunday, April 25, 2010

Google Dokumentit

Kun joku haluaa jakaa kanssasi dokumentin, saat sähköpostiisi seuraavanlaisen viestin. Lähettäjä voi myös jättää sähköpostin välittämisen pois, jos ei koe sitä tarpeelliseksi.

Napsauta postissa olevaa linkkiä, mieluummin alempaa niistä. Jos dokumentti on julkinen, näet dokumentin, mutta et pääse muokkaamaan sitä ennen kuin kirjaudut sisään Google-tilillesi. Jos dokumentin näkevät vain valitut henkilöt, sinun on kirjauduttava heti sisään. Jos sinulla ei ole tiliä, se on luotava ennen kuin pääset dokumenttiin. Ohje tilin luomisesta löytyy täältä.

Kirjaudu sisään ja muista, että "pysy kirjautuneena" valitaan vain henkilökohtaisella koneella.


Kirjauduttuasi ohjaudut suoraan linkissä olleeseen dokumenttiin.



Kun napsautat Google Docs -ikonia, pääset omalle Google Dokumentit -sivullesi, jossa on linkki kaikkiin itse luomiisi dokumentteihin ja niihin, jotka joku on sinun kanssasi jakanut.



Google Dokumentit antaa mahdollisuuden ladata muita tiedostoja linkistä Upload. Valitsemalla Create New voit luoda mm. uuden dokumentin, taulukon tai diaesityksen. Tässä valitaan dokumetti. 


Dokumenttiin voi suoraan kirjoittaa. Tyylit voi valita yläriviltä. Matematiikan tehtävissä tarvitaan lisäksi valikkoa Insert + Equation, joka avaa Latex-kaavaeditorin. Insert + Drawing antaa mahdollisuuden piirtää kuvioita. Valikoista löytyy mm. vektorit, suorat ja vapaa tyyli.



Kun haluat jakaa dokumentin, valitse Share + Invite people.


Avautuvaan ikkunaan kirjoitetaan saajan sähköpostiosoite ja valitaan voiko vastaanottaja vain katsoa dokumenttia vai annetaanko hänelle myös muokkausoikeus. Lisäksi postiin voi liittää viestin vastaanottajalle. 



Lisää vinkkejä Google Dokumenttien käyttöön löytyy täältä. Uutta on esimerkiksi reaaliaikainen editointi.

Reblog this post [with Zemanta]

0 comments:

Tästä Blogista:

Blogi on avattu käytettäväksi Turun iltalukion AT3 kurssin materiaalina lukuvuonna 2008-2009. Koska olen noin 1,5 vuoden aikana blogia pitäessäni tutustunut moniin uusiin välineisiin, sivustoihin ja tekniikoihin, blogi tulee jatkamaan kurssin jälkeenkin kanavanani esitellä oppimiani juttuja muille.

Blogi on varustettu Creative Commons lisenssillä, jonka käyttöehdot saat näkyviin napsauttamalla alla olevaa linkkiä.

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP