Monday, January 12, 2009

Erilaisia Efektejä ja muokkausta

Seuraavassa tutustumme joihinkin työkaluihin, jotka löytyvät yläpalkissa olevista valikoista Tasot, Säädöt ja Efektit. Jokaisen kuvan näet paremmin napsauttamalla sitä kerran, jolloin se aukeaa oikean kokoisena. Takaisin tekstiin pääset selaimen sivu taaksepäin nappulalla.

Tasot-valikosta löytyy toiminto pyöritä/zoomaa, jolla voi kiertää kuvaa haluamansa kulman. Kuva-valikosta löytyy yleisimmät 90 astetta myötä- tai vastapäivään ja 180 astetta. Kuvasta näet, mitkä valinnat olen alkuperäiselle kuvalle tehnyt.


Säädöt -valikosta löytyviä vaihtoehtoja. Tarkemmat kuvaukset kullekin voit taas lukea netistä .


Kirkkaus/kontrasti.
Liukukytkimillä voi säädellä kumpaakin erikseen ja valita mielestään parhaan lopputuloksen. Takana oleva kuva päivittyy kun siirtelet liukuja. Kun olet mielestäsi valmis, voit painaa OK. Jos tulet katumapäälle, voit peruuttaa tekemäsi muutokset Kumoa-toiminnolla.

Sävy/Värikylläisyys
säädellään myös liukukytkimillä. Valitsin tahallaan hieman oudot asetukset, joten valokuva ei enää näytä aidolta.

Efektit-valikossa on useita vaihtoehtoja, joista lähtee nuoli. Nuoli osoittaa, että kyseisessä valinnassa on myös alavalintoja.

Efektit -> Kohina -> lisää kohinaa... tekee kuvan rakeiseksi

Efektit -> Artistinen -> Öljymaalaus... tuotti esimerkiksi tällaisen kuvan

Efektit -> Sumennus -> Zoom-sumennus jätti keskikohdaksi valitun naaman selkeäksi, mutta sumensi taustan

Efektit -> Tyyli -> Ääriviiva... teki kuvasta piirrosta muistuttavan. Tämä kuva ei ollut paras mahdollinen tarkoitukseen.

Efektit -> Valokuva -> Pehmennä... teki Piitusta vielä pehmeämmän ja suloisen palleron.

Efektit -> Vääristys -> Jäätynyt lasi... teki mitä nimi kertoo

Efektit -> Vääristymä -> Pullistus...


Lopuksi liitän Piitun kokonaan toiseen kuvaan. Koska Piitu on tässä liian suuri, pienennän kuvan ensin (Kuva -> Muuta kokoa...). Koon muutoksen jäleen kuva pienenee myös näytöllä, mutta sen jälkeen zoomaan sen uudestaan. Zoomaus ei vaikuta kuvan oikeaan kokoon.

Lasso-työkalulla (työkalupalkissa sininen on valittu) piirrän Piitun ympäri. Kun kuva on lassottu, valitaan kopioi tai leikkaa.

Seuraavaksi avataan uusi kuva ja valitaan Muokkaa -> Liitä uuteen tasoon. Pienentämäni Piitu menee kuvan vasempaan ylänurkkaan, josta siirrän sen raahaamalla alas. Kopio Piitusta jäi leikepäydälle, joten päätin tehdä saman kolme kertaa. Kuva -> yhdistä tasot liittää koiranpennut kuvaan lopullisesti.

Kuvasta saisi tietysti luonnollisemman säätelemällä värejä, pehmentämällä reunoja ja niin edelleen, mutta sitä en enää yrittänyt. Kun valintaa ei ole vielä liitetty kuvaan, tehosteita voi tehdä myös pelkkään valintaan.

0 comments:

Tästä Blogista:

Blogi on avattu käytettäväksi Turun iltalukion AT3 kurssin materiaalina lukuvuonna 2008-2009. Koska olen noin 1,5 vuoden aikana blogia pitäessäni tutustunut moniin uusiin välineisiin, sivustoihin ja tekniikoihin, blogi tulee jatkamaan kurssin jälkeenkin kanavanani esitellä oppimiani juttuja muille.

Blogi on varustettu Creative Commons lisenssillä, jonka käyttöehdot saat näkyviin napsauttamalla alla olevaa linkkiä.

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP