Tuesday, January 27, 2009

PowerPoint itseopiskeluna


PowerPointin opettaminen on ällistyttävän vaikeaa. Powerpoint 2000 löytyy koulusta lainaksi opiskelijoille, mutta koneissa on versio 2003. Suomenkielinen versio siihen on olemassa, mutta muutaman tunnin takia sen hankkiminen on turhaa, varsinkin jos oppilailla ei itsellään ohjelmaa ole. Ise aikanaan käytin Microsoft Office Powerpoint XXXX Step by Step, joka 2003 versiona löytyy. Suosittelen! Tosin kun versio vaihtuu ja uusi 2007 versio on jo olemassa, kirjan hankkimen kaupasta ei ehkä ole järkevää.

Etsimällä netistä löysin tähän tilanteeseen sopivia sivustoja kaksi:
  • Raahen Tekniikan ja Talouden Yksikön Powerpoint 2003 peruskurssin, jossa esitys on hyvin selkeä ja havainnollinen. Harjoitustehtävät tosin puuttuvat.
  • Microsoftin oma, suomenkielinen PowerPoint 2003 kurssi. Kurssi sisältää 19 osiota, joiden lopuksi löytyy harjoitteluun sopivia tehtäviä. Pari huomattavaa seikkaa: Koneessa on oltava PowerPointin oikea versio (en siis päässyt harjoittelemaan omalla koneellani) ja lisäksi harjoittelu ei onnistu Firefoxilla. Olen nyt siis avannut omassa koneessani 2007-harjoituksen IE:lla. Materiaali, joka sieltä avautui, oli laaja, enkä viitsinyt aloittaa sen läpikäymistä, mutta hyvältä näytti.

Hyvä vaihtoehto PowerPointille on Openoffice Impress, ja siihen löytyy yhtä jos toista suomenkileistä opasta täältä.

0 comments:

Tästä Blogista:

Blogi on avattu käytettäväksi Turun iltalukion AT3 kurssin materiaalina lukuvuonna 2008-2009. Koska olen noin 1,5 vuoden aikana blogia pitäessäni tutustunut moniin uusiin välineisiin, sivustoihin ja tekniikoihin, blogi tulee jatkamaan kurssin jälkeenkin kanavanani esitellä oppimiani juttuja muille.

Blogi on varustettu Creative Commons lisenssillä, jonka käyttöehdot saat näkyviin napsauttamalla alla olevaa linkkiä.

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP