Tuesday, January 6, 2009

Ilmaisohjelmia

Ostaessaan tietokoneen liikkeestä jokainen saa jonkin perusohjelmistopaketin, jolla tietenkin pärjää, jos konetta käyttää vain netissä surffailuun ja tekstinkäsittelyyn. Oletusarvo kuitenkin on useasti selaimelle Internet Explorer ja tekstinkäsittelylle Microsoft Word. Nykytrendi on, että koneen mukana on "Microsoft Office 2007 Professional FIN 60:n päivän kokeiluversio, jonka voi päivittää täydeksi versioksi Suomenkielisellä MLK-lisenssillä". Päivittäminen täydeksi versioksi maksaa sitten noin 85 € ylöspäin riippuen siitä minkä version valitsee. Tarjolla on yrityspaketteja erikokoisille yrityksille, oppilaitos-ja opiskelijaversioita. Huvittavaa on, että Microsoftin suomenkielisiltä sivuilta hintaa en löytänyt. Tietoni perustuvat verkkokauppa.comin tietoihin.

Ongelma MS -tuotteita käytettäessä on se, että kaikilla ei niitä ole. Miten sitten lähetät tiedostojasi eteenpäin jos vastaanottaja ei niitä ymmärrä. Onneksi ns. avoimen lähdekoodin ilmaisohjelmat yleistyvät koko ajan ja suosittelen lämpimästi niiden käyttöä. Jotta et lataisi koneellesi sikaa säkissä, tutustu ilmaisohjelmat.fi -sivuston tarjontaan.



Muutamia suosituksiani:

Paint.NET (vaativammalle käyttäjälle GIMP)


avast! virusten torjuntaan (olen itse käyttänyt yksinomaan tätä 4 vuotta. Pitäisiköhän koputtaa puuta...)
OpenOffice korvaamaan MS Office. Excelin korvaaja on Calc


ja Powerpointin sijasta voit käyttää Impressiä.

Jos ilmaisohjelmat.fi:n tarjonta ei tyydytä, googleta Free + download + (jokin haluamaasi ohjelmaa kuvaava ominaisuus).

Ai niin; jos sinulla on MS 2003 versio ja sinun pitäisi pystyä lukemaan MS 2007 tiedostoja, lataa yhteensopivuuspaketti täältä.

0 comments:

Tästä Blogista:

Blogi on avattu käytettäväksi Turun iltalukion AT3 kurssin materiaalina lukuvuonna 2008-2009. Koska olen noin 1,5 vuoden aikana blogia pitäessäni tutustunut moniin uusiin välineisiin, sivustoihin ja tekniikoihin, blogi tulee jatkamaan kurssin jälkeenkin kanavanani esitellä oppimiani juttuja muille.

Blogi on varustettu Creative Commons lisenssillä, jonka käyttöehdot saat näkyviin napsauttamalla alla olevaa linkkiä.

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP