Tuesday, November 10, 2009

Japanilaiset ristikot: Fill-A-Pix

Fill-a-Pix on miinaharavaa muistuttava puzzle, jonka ratkaisusta muodostuu kuva. Loogisella päättelyllä ratkaisija päättää, mitkä ruudut väritetään ja mitkä jätetään värjäämättä, kunnes kuva lopulta paljastuu. Fill-a-Pix puzzlet ovat mustavalkoisia ja niitä on useata kokoa ja vaikeusastetta. Basic logic Fill-a-Pix (peruslogiikka) vaatii ainoastaan yhden vihjeen analysointia kerrallaan kun taas advanced logic Fill-a-Pix (kehittynyt logiikka) sisältää tilanteita, missä kaksi vihjettä vaikuttavat samanaikaisesti toisiinsa ja ympärillä oleviin ruutuihin.

Basic Logic Fill-a-Pix

Jokaisessa ristikossa on ruudukko, jossa on viheitä eri paikoissa. Tehtävänä on paljastaa piilotettu kuva niin, että väritettyjen ruutujen lukumäärä vihjeen ympärillä, ruutu itse mukaan luettuna on sama kuin ruudussa annettu vihje.



Advanced Logic Fill-a-Pix




Tutorial




Erilaisia tekniikoita

Blogini sivupalkissa on nyt myös viikottain vaihtuva Fill-A-Pix puzzle.

Pelaamaan

0 comments:

Tästä Blogista:

Blogi on avattu käytettäväksi Turun iltalukion AT3 kurssin materiaalina lukuvuonna 2008-2009. Koska olen noin 1,5 vuoden aikana blogia pitäessäni tutustunut moniin uusiin välineisiin, sivustoihin ja tekniikoihin, blogi tulee jatkamaan kurssin jälkeenkin kanavanani esitellä oppimiani juttuja muille.

Blogi on varustettu Creative Commons lisenssillä, jonka käyttöehdot saat näkyviin napsauttamalla alla olevaa linkkiä.

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP